T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / DOĞANHİSAR - Atatürk Ortaokulu

Atatürk Ortaokulu

Telefon
03325561034
Belgegeçer
0
WEB
https://doganhisarataturkortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Şıh Mahallesi 85202 sk No34 Doğanhisar Konya
Vizyon
HEDEF KİTLEMİZİ; Bilgiyi üretebilen, araştırmacı, sorgulayıcı, yaratıcı ve özgür düşünebilen, düşündüğünü, ifade edebilen, çevresiyle barışık, Atatürk ilke ve İnkılaplarını, bu çizgide bir demokrasi ve anlaşısını benimsemiş; milli değerlere sahip, gelecek yüzyılın ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlıklarını yapan, yaratıcı çözümleri, alışılmış çözümlerin üzerinde tutan. sorunlara yaratıcı ve yapıcı çözümler üretme çabasında olan, aynı zamanda da sevgi ve hoşgörü iklimini soluklayan, herkesle diyaloga açık, meraklı, girişimci, tutarlı, planlı ve ilkeli olan, insanlığın temsilcisi olarak YETİŞTİRMEKTİR
Misyon
Atatürk Ortaokulu olarak; Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı; Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda, ana dilini etkili bir şekilde kullanabilen, öz güvene sahip, ailesini, vatanını ve milletini seven; bedensel ve düşünsel emeğe saygılı; en iyiye ulaşmayı amaç edinmiş, araştırmacı, ihtiyaçlara ve sorunlara yaratıcı çözümler üretebilen, tutarlı ve ilkeli, toplumuna yararlı... Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak için VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ.
Başarılar
2022 yılı Bursluluk Sınavı´nda 5 öğrencimiz başarı göstermiş ve burs almaya hak kazanmışlardır 2022 yılı LGS sınavında 9 öğrencimiz Fen lisesi ve fen lisesi programı kategorisindeki okullara, 1 öğrencimiz Sosyal Bilimler Kategorsindeki okula yerleşmiştir.
Öğretmen :19
Öğrenci :150
Derslik :10
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2475
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
08.15-15.15(Dönem içerisinde değişiklik göstermektedir.)
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Ulaşım
Akşehir(40 km), Beyşehir(65 km) ve Ilgın (35 km ) ilçeleriyle il merkezine sefer düzenleyen firma mevcuttur.
Servis Bilgisi
Okulumuz taşımalı eğitim kapsamındadır. Öğrencilerimiz için bu kapsamda ulaşım imkanı sağlanmaktadır. Öğretmen servisi bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Doğanhisar ilçesi, Konya iline göre daha fazla yeşilin hakim olduğu bir yerleşim yeridir. Köylerinde doğal göller bulunmaktadır. İlçede kaloriferli evler mevcuttur. Ayrıca yeni evler yapılmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine 120 km uzaklıktadır.Okulumuz ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022 yılı Bursluluk Sınavı´nda 5 öğrencimiz başarı göstermiş ve burs almaya hak kazanmışlardır 2022 yılı LGS sınavında 9 öğrencimiz Fen lisesi ve fen lisesi programı kategorisindeki okullara, 1 öğrencimiz Sosyal Bilimler Kategorsindeki okula yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
2021 yılında Doğanhisar İlçe Geneli Masa Tenisi turnuvasında Yıldız Kızlar kategorisinde Yağmur GEÇGEL 1. olmuştur, 2021 yılında Doğanhisar İlçe Geneli Masa Tenisi turnuvasında Yıldız Erkekler kategorisinde Tuncer TAŞOLUK 1. olmuştur,
Bilimsel Etkinlikler
2021 yılında Gençlik ve Spor bakanlığı desteğiyle okulumuzda sergi çalışması yapılmıştır. Sergi içeriğinde 3D modelleme çalışmaları, öğrencilerimizin hazırladığı dergiler, Arkeoloji uygulama çalışması vb. etkinlikler sunulmuştur.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP 2019/1) kapsamında "Kahramanım İçin Üretiyorum Projesi" başarıyla uygulanmıştır. Okulumuzda eTwinning etkinlikleri kapsamında Rengarenk Memleketim(My Colorful Country) Projesi etkinlikleri gerçekleştirilmiş ve okulumuz Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Ayrıca 4 öğretmenimiz de Ulusal Kalite Etiketi almıştır.
Yazdır